hits

Tvunget til å leve saktere

Du får alltid det du ber om! Og det gjorde jeg sannelig, bare ikke på den måten jeg hadde tenkt.


Har så lenge prøvd, med vekslende hell, å ta det litt roligere, ikke løpe så fort, ta meg tid til å leve og nyte livet. Smake på maten, lukte på blomstene og kjenne at jeg er tilstede her og nå. Tidvis går det bra, men rett som det er havner jeg midt ute i stormen, og der er det slitsomt å være. Alle må, burde, skulle ha gjort, alt jeg må planlegge for og ikke minst alt jeg tror jeg må ha og være med på.

Det er et ordtak som sier: Be careful what you wish for, you just might get it all.

Du kan si at jeg fikk det da jeg brakk foten. Gips i Hellas og krykker, -og en veldig slitsom reise fra Heraklion og heim. Heim til Norge her alt fungerer mye bedre, av med gips, skinne på foten og 5 uker på krykker.

Nå er jeg tvunget til å gå sakte, ja rett og slett leve saktere. Jeg som har vært vant til å løpe sååååå fort..... Og du verden så mye jeg ser og opplever når jeg senker farten. Jeg får tid til å se alle de detaljene som jeg ellers løper forbid. Det er rett og slett fasinerende :) Mannen ved panteautomaten i den fillete gulstripete genseren som, med skjelvende hender prøver å pakke tomme flasker inn i maskinen. Jenta med nesen ned i mobilen som nesten løper inn i en parkert bil. Blomstene, høstløvet som rasler i vinden, noen blader som fyker foran meg der jeg humper avgårde på krykkene mine i sakte fart. Alt, -jeg får med meg så mye mer.

Jeg har også opplevd å bli behandlet både sånn og sånn..... Damen i 40- årene som ser at handlekurven min velter og at sitroner og andre saker triller bortover gulvet, og som bare snur seg en annen vei. Den unge gutten i kassa på MENY som uten å spørre spretter opp fra stolen sin, pakker varene mine og gir dem til meg som den største selvfølge. Den skrøpelige eldre mannen som lurer på om han skal bære handlenettet mitt til bilen og ikke minst alle "god bedring" som har kommet min vei.

Det har vært en interessant uke. Heldigvis er det bare midlertidig for meg, men jeg tenker på hvor mange andre som lever sånn hele tiden......

I alle fall og uansett:LML

#LML #broken #levesaktere

 

14 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

09.09.2016 kl.20:30

Ja, vi får det vi skal. Jeg starter dagen og så legger meg igjen,de farer forbi meg dagene uten at jeg helt klarer å gripe dem, en rastløshet kjenner jeg, vil være i ro hele tiden men samtidig trenger jeg aktivitet også, hmmm. god bedring, godt det er midlertidig

lulltove

13.09.2016 kl.14:57

Mariann Sæther Tokle: Tusen takk! Kjenner også på rastløsheten, trangen til å gjøre noe, data, google noe, shoppe noe, - alt for ikke å være her. Trikset er å kle på seg og gå en tur i skogen. Om man er oppmerksom er dette meditasjon i bevegelse, med mindre man har brukket foten da.....

frodith

09.09.2016 kl.20:44

Av og til skjer ting av en grunn :-) Og man blir mer oppmerksom :-) Klem <3

lulltove

13.09.2016 kl.14:54

frodith: Klem tilbake :)

Greta

10.09.2016 kl.08:23

Av og til er livet litt rart og tvinger ein til å ta eit steg tilbake og roe ned. Og som min bestemor brukte å sei. "Aldri så galt at det ikkje er godt for noe. Det kan være vanskelig å sjå fordelen med ein gang ofte, men den er der om ein har augo opne" Det er litt spennende og kjekt å sjå korleis folk reagerer.

lulltove

13.09.2016 kl.14:54

gretashobby: Ja, veldig fasinerende. Spesielt når en har tid til å se og filosofere over saker og ting :)

passion4therapy

10.09.2016 kl.20:24

Det er viktig å se det positive i hver såkalt negativ situasjon, veldig ofte kommer det noe veldig godt av noe negativt <3 Ønsker deg riktig god bedring med foten <3. Hvordan går det med veganer måneden din?

lulltove

13.09.2016 kl.14:53

passion4therapy: Tusen takk :) Veganermåneden går relativt bra, utenom at jeg gikk på en aldri så liten fetaost smell her om dagen¨. Men jeg tilgir meg selv og fortsetter som planlagt ;)
Det er ikke bare bare å tilpasse seg noe annet enn hva en er vant med nei.

Masse lykke til og god bedring selv med krykke farten::)

lulltove

13.09.2016 kl.14:51

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Takk :)

Mia - Alt annet enn A4

19.09.2016 kl.18:36

Ikke enkelt når man er vant til å springe både hit og dit. God bedring <3 Og ikke minst, gratulerer med dagen! <3

lulltove

19.09.2016 kl.21:44

Mia: Tusen takk :)

maiken

27.09.2016 kl.19:10

Så fint et innlegg og fin måte å se din situasjon på. Man skal vel være forsiktig med å si at det var en mening med det, men du gjorde det nå til noe meningsfyllt. Er bra å sakke ned på farten av og til....

lulltove

27.09.2016 kl.20:51

maiken: Tja, var kanskje ikke noen mening, men lærerikt I alle fall ;)

Skriv en ny kommentar