hits

Vegan for en måned

Opp og avgjort! Jeg skal leve vegansk en måned:


Var vegetarianer for mange år siden og nå er det på tide å spise rent og enkelt igjen 😊

LML 
 

13 kommentarer

passion4therapy

04.09.2016 kl.22:33

Så deilig å være vegan for en måned :-).Håper du denne måneden kommer med noen fine mattips<3. Jeg var også tidligere helt vegan, men de siste årene har det blitt mer og mer kjøtt og fisk i kostholdet mitt, og er nå på vei til i det minste å få 80 % vegant liv igjen. Jeg har ikke byttet ut alt ennå, men alle måltider unntatt middag er nå så og si tilbake som før, men familiemiddagene inneholder litt forskjellig(der er utfordringen) :). Kos deg som bare det i din veganmåned <3.

lulltove

06.09.2016 kl.09:58

passion4therapy: Går bra ennå, men tror jeg må spise myyyye mer enn jeg er vant til :)

fjellgeitbundingen

04.09.2016 kl.23:16

Mye bra man kan lage vegansk, men synes nå et variert vanlig kosthold er bedre jeg :) Er også mye man må passe på når man spiser vegansk for å ikke få mangelssykdommer. Kanskje er det mye rart i all maten vi spiser. Både frukt, grønnsaker, fisk, egg, melk, bær, kjøtt og korn. Jeg har trua på at variert mat vil gi mindre av hver av de skadelige stoffene som maten kan inneholde. Ensidig mat med mye av samme sort stoff blir iallefall for mye. Se til dem som blir gamle og friske i dag, mange av dem har spist variert og sunt.

lulltove

06.09.2016 kl.10:06

fjellgeitbundingen: Variasjon er bra :) Men, adventister er stort sett vegetarianere og lever 6- 10 år lengre enn gjennomsnittet. Nå kommer det jo en del andre faktorer inn i bildet, som det å holde hviledagen hellig og ha tilhørighet i en menighet som en medvirkende positive årsak til økt livslengde.......

frodith

05.09.2016 kl.06:27

Oi, og rett og slett vegansk også...ikke bare vegetarianer? :-)? Lykke til :-) Og fin uke <3 klem <3

lulltove

06.09.2016 kl.10:07

frodith: Går hardt ut som veganer, og justerer meg inn til vegetarianer etterhvert. Tror jeg kommer til å savne fetaost og egg......

Lithanna

05.09.2016 kl.07:30

Det klarer du.

Vegansk mat er nydelig:)

Plutselig blir den mnd til to og tre.

Har vært vegan i 1år og 4 mnd.

Ingen problem og savner ikke noe annet :)

Husk å spise variert og fåi deg alt de trenger/ spis mye med andre ord.

lulltove

06.09.2016 kl.10:10

Lithanna: Ja, ser utfordringen etter bare et par dager...... Tror fetaost og egg er det jeg kommer til å savne mest. Jeg starter ut som veganer av helsemessige årsaker og justerer kanskje etter at denne måneden er gått. Jul uten lutefisk blir tøft........ Har du noen gode råd og tips? Spiser du mye bønner og nøtter?

fjellgeitbundingen

06.09.2016 kl.22:05

Ja, det er så, men er ikke sikkert det er kosten sin fortjeneste, mange av dem har også B12 mangel, jernmangelanemi har jeg hørt. Føler du deg bedre på vegankost. Jeg gjorde ikke det, sksl jeg være ærlig. Det føltes som jeg hungret og ikke evnet å spise nok mat av vegansk mat. 2 kilo kål er tung å spise ;)

lulltove

07.09.2016 kl.08:58

fjellgeitbundingen: Nei, som sagt, flere faktorer som spiller inn. Jeg spiser jo nesten bare frukt, nøtter og grønnsaker til vanlig og kommer bare til å savne fetaost og egg i tiden framover. Jeg føler meg alltid dårlig (vondt i kroppen) etter å ha spist kjøtt. Dette er bare et forsøk på å leve enklere og renere en periode for å se om det hjelper på allergi (som jeg fikk i vår) og magetrøbbel som jeg har slitt med i mange år. Tenker at om jeg starter ut med vegansk for en periode, kan jeg introdusere geit og egg og kanskje litt fisk til jul :) Får se om det hjelper :)

fjellgeitbundingen

07.09.2016 kl.09:04

Blir spennende å høre om det hjelper. Det er vel uansett mye rart på og i grønnsaker også. Er vel ingenting som er så rent lengre, ikke engang økologisk..Man kan uansett lage masse god vegansk mat, og finnes kokebøker etc, så ha matglede og kos deg med alt.

lulltove

07.09.2016 kl.12:12

fjellgeitbundingen: Takk! Her kjører vi økologisk så langt som mulig, men som du sier; verden vil bedras. Det er altfor lang avstand fra de som produserer til de som konsumerer maten,, så juks og fanteri florerer...... Vi ødelegger jorden vår med måten vi lever på og grådige mennesker jukser og vil ha enda mere....... spesielt de som allerede har mer enn de trenger.

fjellgeitbundingen

07.09.2016 kl.18:01

Ja, vet en bonde som sier at økologisk landbruk innebærer flere turer over avlingen med traktor for luking etc. Vet ikke om jeg kjenner så forskjell på smaken heller. Men først og fremst er økologisk dyrt for vanlige inntekter og norge har mange ting som er dyrt. Sånn som det å bo i Tromsø. Eiendomsskatt, kommunale avgifter, strøm, fritidsaktiviteter.

Skriv en ny kommentar