hits

Magen har ikke tenner

Magen har ikke tenner sier jeg ofte til Ludvig (13) når han sluker maten og skynder seg tilbake til playstation eller noe annet.

Fakta er at jeg synes det er kjipt å bruke en time eller mer på å lage god mat og så bruker familien 10 minutter på å sluke den.

Har du noen gang tatt deg skikkelig tid til å spise og nyte maten din? Selv hverdagsmat smaker mye mer og langt mere spennende om man tygger godt og spiser med et snev av mindfulness. Og så er det mye bedre for fordøyelsen. Magen har altså ikke tenner og kroppen bruker mye energi på å bearbeide store matbiter. Energien kan ihvertfall jeg trenge til noe annet :) Så la oss gjøre som italienerne; bruk en time på å spise en pizza!

LML

6 kommentarer

vonhippie

20.12.2012 kl.22:17

Det der skjer over alt - alltid. Hadde 6 unger boende hjemme, vi var altså 8 stk i heimen, Jeg var hjemmeværende, og styra hele dagene...pluss laget DEN middagen hver dag. Brukte 3-4 timer på å lage mat til alle hver dag...OG VIPS...DER HADDE ALLE SPIST hehehehe... Så ja - tror ungdommen har tenner i magen faktisk :))) Genial tittel forresten...

funderier

20.12.2012 kl.23:05

Skjønner godt din frustrasjon og velmenende råd, men det å ta seg tid til å nyte maten ligger antakelig ikke i tiden, spesielt for de yngste av ungdommen. Kanskje det skorter på info både fra hjem og skole mht hvordan man bør spise.

Undertegnede brukte i dag godt en time på en dryg tallerken suppe med mye godt oppi. Ha en fin kveld.

ernashus

20.12.2012 kl.23:39

Her sitter vi leeenge ved bordet, også etter at vi har spist ferdig. Halve vitsen med måltidet er nemlig stunden sammen og prate litt. Måltid er 50 % mat og 50% kos..:-)

synnovesyr

21.12.2012 kl.00:24

Det er alt for fort gjort å spise for fort,har en tendens til det selv.Jeg spiser vel litt for sjeldent og defor er jeg altfor suten når jeg setter meg til bords,og da går maten for fort ned. Prøver å tenke over det innemellom

gryrob.blogg.no

21.12.2012 kl.07:38

Her prøver vi å ta oss litt tid til hyggelige samtaler rundt middagsbordet om hva ungene har opplevd den dagen....av og til går det fort i svingene,men det er alltid hyggelig om man tar seg tid til å kose seg med maten:-)

Den pizzaen så helt fantastisk ut!

lulltove

21.12.2012 kl.22:13

Ja, vi pleier å ha laaange, iblant timesvis lange måltider her i huset :) men det er er hverdagene jeg sliter mest med. Selv om jeg lager sunn og god mat, så er gjengen for travel til å nyte. Synd det.....

Skriv en ny kommentar